E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Makrell, rå, vill (høst) | 0,28 mg |
Sild, fetsild, sommersild, rå | 0,3 mg |
Sild, storsild, vintersild, rå | 0,3 mg |
Ørret, sjøørret, rå | 0,21 mg |
Ål, rå | 0,04 mg |
Pigghå, håbrann, rå | 0,14 mg |
Røye, rå | 0,02 mg |
Havål, rå | 0,04 mg |
Laks, oppdrett, rå | 0,11 mg |
Ørret, oppdrett, rå | 0,13 mg |
Kveite, hellefisk, skiver, røkt, rå | 0,04 mg |
Kveite, hellefisk, oppdrett, rå | 0,14 mg |
Kveite, hellefisk, uspesifisert, rå | 0,1 mg |
Fet fisk, tilberedt | 0 mg |
Laks, røkt | 0,12 mg |
Makrell, varmrøkt | 0,46 mg |
Sild, kryddersild | 0,3 mg |
Ål, røkt | 0,31 mg |
Sild, røkt, bøkling | 0,16 mg |
Kveite, skiver, kokt | 0,05 mg |
Kveite, filet, melpanert, stekt i fett | 0,06 mg |
Laks, vill, kokt | 0,14 mg |
Laks, oppdrett, skiver, kokt | 0,1 mg |
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett | 0,13 mg |
Makrell, juli-sept (fet), kokt | 0,26 mg |
Makrell, juli-sept (fet), stekt i fett | 0,32 mg |
Makrell, mai-juni, kokt | 0,34 mg |
Makrell, mai-juni, stekt i fett | 0,42 mg |
Røye, stekt uten fett/grillet | 0,02 mg |
Røye, melpanert, stekt i fett | 0,03 mg |
Sild, fetsild/sommersild, kokt | 0,3 mg |
Sild, fetsild/sommersild, melpanert, stekt i fett | 0,35 mg |
Sild, storsild/vintersild, kokt | 0,3 mg |
Sild, storsild/vintersild, melpanert, stekt i fett | 0,35 mg |
Laks, filet, gravet | 0,08 mg |
Ørret, oppdrett, kokt | 0,12 mg |
Ørret, sjøørret, melpanert, stekt i fett | 0,24 mg |
Ørret, filet, røkt | 0,25 mg |
Ørret, oppdrett, skiver, melpanert, stekt i fett | 0,15 mg |
Sild, spekesild, utvannet | 0,17 mg |
Makrell, kaldrøkt | 0,4 mg |
Ørret, sjøørret, kokt | 0,2 mg |
Mager fisk | 0 mg |
Mager fisk, rå | 0 mg |
Brosme, rå | 0,15 mg |
Rødspette, rå | 0,1 mg |
Gjedde, rå | 0,07 mg |
Horngjel, rå | 0,08 mg |
Hvitting, rå | 0,05 mg |
Hyse, kolje, røkt, skiver, rå | 0,12 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet