E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Kalverull | 0,14 mg |
Leverpostei | 0,98 mg |
Morrpølse, skiver | 0,81 mg |
Okserull | 0,16 mg |
Salami | 0,19 mg |
Servelat | 0,11 mg |
Skinke, kokt | 0,23 mg |
Stabburpølse | 0,29 mg |
Sylte | 0,19 mg |
Leverpostei, med mindre fett | 1,15 mg |
Salami, med mindre fett | 0,25 mg |
Servelat, med mindre fett | 0,13 mg |
Lammerull | 0,19 mg |
Leverpostei, hermetisk | 0,9 mg |
Kalkun, rull, krydderskinke | 0,1 mg |
Kalkun, naturell/røkt | 0,1 mg |
Ribberull, skiver | 0,13 mg |
Roastbiff, skiver | 0,2 mg |
Pølse, salami, dansk type | 0,18 mg |
Retter med fjørfe og kjøtt | 0 mg |
Moussaka, med kjøttdeig | 0,11 mg |
Fårikål av lammekjøtt | 0,09 mg |
Lasagne, med kjøttdeig | 0,13 mg |
Biff stroganoff | 0,15 mg |
Lammefrikassé | 0,12 mg |
Lys lapskaus, storfekjøtt, 10 % fett | 0,07 mg |
Kyllinggryte, med tomat, løk, sopp | 0,12 mg |
Kylling, fritert, nuggets, gatekjøkken | 0,18 mg |
Hamburger, enkel, med brød, dressing mv, kjøpt | 0,07 mg |
Cheeseburger, med brød, dressing mv, kjøpt | 0,08 mg |
Hamburger, dobbel, med brød, dressing mv, kjøpt | 0,2 mg |
Hamburger, ekstra kjøtt, med brød, dressing mv, kjøpt | 0,26 mg |
Kyllingburger, med brød, dressing mv, kjøpt | 0,08 mg |
Pasta med kalkun, ostesaus, fryst, kjøpt | 0,1 mg |
Pasta med kjøttsaus, Bolognese, fryst, kjøpt | 0,1 mg |
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt | 0,1 mg |
Pytt i panne, stekte poteter med kjøtt og løk, fryst, kjøpt | 0,08 mg |
Kjøttboller, kalkun og kylling | 0,23 mg |
Kylling, fritert, nuggets, dagligvare | 0,11 mg |
Panetter, med kylling og ost | 0,07 mg |
Sodd, med kjøttboller, hermetisk | 0,03 mg |
Fisk og skalldyr | 0 mg |
Fisk og fiskeprodukter | 0 mg |
Fet fisk | 0 mg |
Fet fisk, rå | 0 mg |
Blåkveite, rå/kaldrøkt | 0,06 mg |
Brisling, rå | 0,15 mg |
Kveite, hellefisk, rå | 0,05 mg |
Laks, vill, rå | 0,15 mg |
Makrell, mai-juni, rå | 0,36 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet