E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Hamburger, rå | 0,14 mg |
Kjøttdeig, stekt uten fett | 0,21 mg |
Karbonadedeig, stekt uten fett | 0,17 mg |
Kjøttdeig, kylling og kalkun, stekt uten fett | 0,25 mg |
Kjøttdeig, svin, stekt uten fett | 0,23 mg |
Wienersnitzel, rå | 0,15 mg |
Lever, kylling, rå | 2,16 mg |
Kjøttdeig, kylling og kalkun, rå | 0,19 mg |
Kjøttdeig, svin, rå | 0,17 mg |
Rådyr, kjøtt, rå | 0,48 mg |
Diverse kjøtt, farse, innmat, tilberedt | 0 mg |
Kjøttkaker, stekt | 0,15 mg |
Blodpudding | 0,05 mg |
Lungemos, kjøpt | 0,23 mg |
Kjøttboller, hermetisk | 0,12 mg |
Reinsdyrkaker, hermetisk | 0,22 mg |
Bogskinke, hermetisk | 0,19 mg |
Reinsdyr, kjøtt, røkt | 0,71 mg |
Reinsdyrskav, rå, fryst | 0,6 mg |
Reinsdyr, kjøtt, rå, tørket | 1,56 mg |
Elg, stek, ovnsstekt | 0,54 mg |
Lam, storfe, svin, tilberedt | 0 mg |
Pølser | 0 mg |
Grillpølse | 0,14 mg |
Kjøttpølse, røkt/urøkt | 0,15 mg |
Kjøttpølse, med mindre fett | 0,14 mg |
Knakkpølse | 0,12 mg |
Medisterpølse, kokt, røkt/urøkt | 0,11 mg |
Sosisser, små pølser | 0,11 mg |
Wienerpølse, sportswiener | 0,14 mg |
Falukorv | 0,11 mg |
Fleskepølse | 0,11 mg |
Fårepølse | 0,23 mg |
Reinsdyrpølse | 0,3 mg |
Wienerpølse, med mindre fett | 0,11 mg |
Grillpølse, med mindre fett | 0,11 mg |
Grillpølse, kalkun og kylling | 0,11 mg |
Pølse, kylling og kalkun, med mindre fett | 0,2 mg |
Pølse, med ost, ostegrill, ostewiener | 0,15 mg |
Pølse, kylling og kalkun, med ost | 0,12 mg |
Kjøttprodukter og kjøttpålegg | 0 mg |
Bayonneskinke, kokt | 0,12 mg |
Svinekam, røkt | 0,15 mg |
Kokt skinke, skiver | 0,17 mg |
Skinkerull, Westfalerskinke | 0,2 mg |
Spekeskinke | 0,35 mg |
Kjøttpudding, stekt | 0,12 mg |
Medisterkaker, stekt | 0,14 mg |
Karbonader, okse, rå | 0,11 mg |
Karbonader, okse, stekt | 0,12 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet