E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Eggerøre, stekt uten fett | 0,34 mg |
Egg, stekt i myk margarin | 0,38 mg |
Egg, stekt i smør | 0,38 mg |
Egg, stekt i uspesifisert fett | 0,55 mg |
Egg, kokt | 0,53 mg |
Egg, fra frittgående høns, kokt | 0,47 mg |
Fjørfe og kjøtt | 0 mg |
Fjørfe | 0 mg |
Fjørfe, rå | 0 mg |
And, kjøtt med skinn, rå | 0,51 mg |
Gås, kjøtt med skinn, rå | 0,25 mg |
Høne, kjøtt med skinn, rå | 0,17 mg |
Kalkun, kjøtt med skinn, rå | 0,2 mg |
Kylling, hel, kjøtt med skinn, rå | 0,25 mg |
Rype, bryst, uten skinn, rå | 0,54 mg |
Kalkun, bryst, filet, uten skinn, rå | 0,22 mg |
Kylling, bryst, filet, uten skinn, rå | 0,14 mg |
Høne, bryst, filet, uten skinn, rå | 0,17 mg |
Kylling, lår (overlår og lårklubbe), kjøtt med skinn, rå | 0,27 mg |
Kylling, vinge, kjøtt med skinn, rå | 0,09 mg |
And, kjøtt uten skinn, rå | 0,45 mg |
Høne, kjøtt uten skinn, rå | 0,17 mg |
Kalkun, kjøtt uten skinn, rå | 0,22 mg |
Kylling, hel, kjøtt uten skinn, rå | 0,18 mg |
Gås, kjøtt uten skinn, rå | 0,38 mg |
Kylling, bryst, filet, med skinn, rå | 0,15 mg |
Kylling, overlår (lår uten lårklubbe), kjøtt med skinn, rå | 0,15 mg |
Kylling, lårklubbe (underlår), kjøtt med skinn, rå | 0,18 mg |
Kylling, lår (overlår og lårklubbe), kjøtt uten skinn, rå | 0,19 mg |
Kylling, overlår (lår uten lårklubbe), kjøtt uten skinn, rå | 0,19 mg |
Kylling, lårklubbe (underlår), kjøtt uten skinn, rå | 0,2 mg |
Fjørfe, tilberedt | 0 mg |
Kalkun, kjøtt med skinn, ovnsstekt | 0,24 mg |
Kylling, hel, kjøtt med skinn, ovnsstekt | 0,29 mg |
Høne, kjøtt med skinn, kokt | 0,2 mg |
And, kjøtt uten skinn, ovnsstekt | 0,55 mg |
And, kjøtt med skinn, ovnsstekt | 0,61 mg |
Gås, kjøtt med skinn, ovnsstekt | 0,29 mg |
Høne, filet, kokt | 0,2 mg |
Kalkun, kjøtt uten skinn, ovnsstekt | 0,27 mg |
Kalkun, brystfilet, uten skinn, ovnsstekt | 0,19 mg |
Kylling, brystfilet, stekt i fett | 0,16 mg |
Kylling, brystfilet, stekt uten fett | 0,15 mg |
Kylling, lår (overlår og lårklubbe), kjøtt med skinn, ovnsstekt | 0,3 mg |
Gås, kjøtt uten skinn, ovnsstekt | 0,45 mg |
Kylling, hel, kjøtt uten skinn, ovnsstekt | 0,2 mg |
Kylling, hel, kjøtt med skinn, grillet | 0,15 mg |
Kylling, vinge med skinn, ovnsstekt | 0,11 mg |
Rype, bryst uten skinn, ovnsstekt | 0,57 mg |
Kylling, hel, kjøtt uten skinn, grillet | 0,13 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet