Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Tortillachips, maischips0 mg
Popcorn, poppet i mikrobølgeovn0,07 mg
Popcorn, poppet i soyaolje0,25 mg
Potetchips, stekt i peanøttolje0,07 mg
Vegetarprodukter og retter0 mg
Sesampostei/-pasta, vegetarpålegg0,17 mg
Soyapølse, hermetisk0,1 mg
Soyabønneost, Tofu0,02 mg
Bønnekarbonader, stekt i soyaolje0,14 mg
Grønnsaksrøre, med tomat, Ratatouille0,02 mg
Grønnsaksgryte, med potet0,02 mg
Bønnegryte, vegetarisk0,04 mg
Soyaburger, stekt i vegetabilsk olje0,11 mg
Salat, gresk, med fetaost, oliven0,05 mg
Vegetabilsk postei, Tartex1,3 mg
Soyaprotein, teksturert0,42 mg
Diverse ingredienser0 mg
Kokosmasse, usøtet0,1 mg
Kokosmelk0 mg
Kokosmelk, mager, hermetisk0 mg
Kakaopulver0,15 mg
Gjær, pressgjær1,13 mg
Sennep0,2 mg
Gjær, tørrgjær4 mg
Bakepulver0 mg
Salt, bordsalt0 mg
Mineralsalt0 mg
Urtesalt0 mg
Salt, bordsalt, jodert0 mg
Havsalt0 mg
Eddik, 7 %0 mg
Gelatin, plater/pulver0,23 mg
Pepper, sort, hel/malt0,18 mg
Vitamineral, 0,55 g/stk, type Vitaplex254,54 mg
Sanasol10 mg
Floradix8 mg
Pulver, tørr vare0 mg
Nypesuppe, pulver0,24 mg
Sjokoladepulver, uten melk0,08 mg
Sjokoladepulver, Rett i koppen0,04 mg
Buljongpulver0,9 mg
Grytebasis, med ris, pulver0,15 mg
Tomatsuppe, pulver0,3 mg
Fiskesuppe, Bergensk, pulver0,4 mg
Potetmospulver, med melk0,3 mg
Taco kryddermix, type Santa Maria0,18 mg
Taco kryddermix, type Old El Paso0,38 mg
Spedbarnsmat0 mg
Morsmelk0,03 mg
Barnemat, middag, potet og lam, fra 6 mnd0,03 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet