
E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
| Matvare | Verdi |
|---|---|
| Parmesan, ost | 0,32 mg |
| Kremost, urter | 0,16 mg |
| Ost, gulost, med vitamin D | 0,32 mg |
| Ost, revet, pizzaost | 0,33 mg |
| Hvitost, vellagret, type Norvegia | 0,29 mg |
| Hvitost, økologisk, type Norvegia | 0,3 mg |
| Hvitost, fyldig, type Norvegia | 0,32 mg |
| Geitost, hvit, type Snøfrisk | 0,26 mg |
| Geitost, chevre, type Naturell | 0,53 mg |
| Kremost, krydder | 0,16 mg |
| Kremost, pepper | 0,16 mg |
| Kremost, ananas og mandarin | 0,16 mg |
| Kremost, hvitløk | 0,17 mg |
| Snøfrisk, smørbar geitost, dill | 0,18 mg |
| Snøfrisk, smørbar geitost, rødløk og timian | 0,18 mg |
| Snøfrisk, smørbar geitost, grovmalt pepper | 0,17 mg |
| Snøfrisk, smørbar geitost, kantarell | 0,18 mg |
| Ost, halvfet, mager | 0 mg |
| Cottage Cheese, ost | 0,2 mg |
| Gamalost | 1,5 mg |
| Hvitost, lettere, type Norvegia | 0,35 mg |
| Pultost, type Løiten | 1,1 mg |
| Fløtemysost, brunost, lettere | 1,1 mg |
| Gomme, Namdal | 1,2 mg |
| Prim | 0,94 mg |
| Prim, mager | 0,87 mg |
| Baconost, smørbar | 0,2 mg |
| Magerost, smørbar, 7 % fett | 0,23 mg |
| Jarlsberg, lettere | 0,44 mg |
| Gudbrandsdalsost, brunost, lettere | 0,99 mg |
| Mozzarella, ost, lettere | 0,24 mg |
| Nøkkelost, lettere | 0,35 mg |
| Camembert, ost, lettere | 0,45 mg |
| Magerost, smørbar, 3 % fett | 0,23 mg |
| Magerost, smørbar, 9 % fett | 0,23 mg |
| Ost, gulost, med vitamin D, lett | 0,3 mg |
| Prim, med jern, type Sprett | 0,94 mg |
| Pultost, type Hedmark | 0,89 mg |
| Egg | 0 mg |
| Egg, rå | 0 mg |
| Egg, rå | 0,52 mg |
| Eggehvite, rå | 0,45 mg |
| Eggeplomme, rå | 1,2 mg |
| Eggedosis | 0,35 mg |
| Egg, fra frittgående høns, rå | 0,47 mg |
| Egg, tilberedt | 0 mg |
| Egg, stekt uten fett | 0,4 mg |
| Omelett, stekt i fett | 0,46 mg |
| Omelett, stekt uten fett | 0,33 mg |
| Eggerøre, stekt i fett | 0,47 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet