E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Parmesan, ost | 0,32 mg |
Kremost, urter | 0,16 mg |
Ost, gulost, med vitamin D | 0,32 mg |
Ost, revet, pizzaost | 0,33 mg |
Hvitost, vellagret, type Norvegia | 0,29 mg |
Hvitost, økologisk, type Norvegia | 0,3 mg |
Hvitost, fyldig, type Norvegia | 0,32 mg |
Geitost, hvit, type Snøfrisk | 0,26 mg |
Geitost, chevre, type Naturell | 0,53 mg |
Kremost, krydder | 0,16 mg |
Kremost, pepper | 0,16 mg |
Kremost, ananas og mandarin | 0,16 mg |
Kremost, hvitløk | 0,17 mg |
Snøfrisk, smørbar geitost, dill | 0,18 mg |
Snøfrisk, smørbar geitost, rødløk og timian | 0,18 mg |
Snøfrisk, smørbar geitost, grovmalt pepper | 0,17 mg |
Snøfrisk, smørbar geitost, kantarell | 0,18 mg |
Ost, halvfet, mager | 0 mg |
Cottage Cheese, ost | 0,2 mg |
Gamalost | 1,5 mg |
Hvitost, lettere, type Norvegia | 0,35 mg |
Pultost, type Løiten | 1,1 mg |
Fløtemysost, brunost, lettere | 1,1 mg |
Gomme, Namdal | 1,2 mg |
Prim | 0,94 mg |
Prim, mager | 0,87 mg |
Baconost, smørbar | 0,2 mg |
Magerost, smørbar, 7 % fett | 0,23 mg |
Jarlsberg, lettere | 0,44 mg |
Gudbrandsdalsost, brunost, lettere | 0,99 mg |
Mozzarella, ost, lettere | 0,24 mg |
Nøkkelost, lettere | 0,35 mg |
Camembert, ost, lettere | 0,45 mg |
Magerost, smørbar, 3 % fett | 0,23 mg |
Magerost, smørbar, 9 % fett | 0,23 mg |
Ost, gulost, med vitamin D, lett | 0,3 mg |
Prim, med jern, type Sprett | 0,94 mg |
Pultost, type Hedmark | 0,89 mg |
Egg | 0 mg |
Egg, rå | 0 mg |
Egg, rå | 0,52 mg |
Eggehvite, rå | 0,45 mg |
Eggeplomme, rå | 1,2 mg |
Eggedosis | 0,35 mg |
Egg, fra frittgående høns, rå | 0,47 mg |
Egg, tilberedt | 0 mg |
Egg, stekt uten fett | 0,4 mg |
Omelett, stekt i fett | 0,46 mg |
Omelett, stekt uten fett | 0,33 mg |
Eggerøre, stekt i fett | 0,47 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet