Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Margarin, smør, matolje o.l.0 mg
Margarin og smør0 mg
Smør0,03 mg
Bremykt0,03 mg
Brelett0,15 mg
Margarin, Vita Hjertego´, flytende0 mg
Margarin, Vita Pro aktiv0 mg
Brelett Oliven0,01 mg
Margarin, Melange0 mg
Margarin, Melange, flytende0 mg
Margarin, Soft Oliven0 mg
Margarin, Soft Flora, original0 mg
Margarin, Soft Flora, folie0 mg
Margarin, Soft Flora lett0 mg
Margarin, Vita Hjertego´0 mg
Margarin, Vita Hjertego´ lett0 mg
Bremykt, flytende0 mg
Smør, usaltet0,03 mg
Margarin, uspesifisert, hard0 mg
Margarin, uspesifisert, myk0 mg
Matlagingsfett, uspesifisert0,01 mg
Margarin, stekemargarin0 mg
Margarin, bordmargarin, 80 % fett0 mg
Margarin, bordmargarin, 60 % fett0 mg
Margarin, Melange, uten salt og melk, folie0 mg
Margarin, Soft Spesial, redusert salt0 mg
Margarin, Soft ekstra, beger0 mg
Smør, meierismør, ekstra salt, Kviteseidsmør0,03 mg
Matolje, frityrfett o.l.0 mg
Kokosfett0 mg
Maisolje0 mg
Soyaolje0 mg
Olivenolje, vanlig0 mg
Hvetekimolje0 mg
Sesamolje0,07 mg
Solsikkeolje0 mg
Frityrolje0 mg
Olivenolje, Extra Virgin, Jomfruolje0 mg
Rapsolje, kaldpresset, Odelia0 mg
Vita Hjertego´ olje0 mg
Matfett, Flott0 mg
Peanøttolje0 mg
Rapsolje0 mg
Palmeolje0 mg
Raps- og solsikkeolje, Melange, stekeolje0 mg
Majones, dressing o.l.0 mg
Majones, ekte0,03 mg
Majones, lett, 50 % fett0,02 mg
Majones, lett, 40 % fett0,02 mg
Remulade0,03 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet