E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Rabarbra, rå | 0,03 mg |
Reddik, norsk, rå | 0,01 mg |
Rosenkål, norsk, rå | 0,07 mg |
Rosenkål, fryst | 0,07 mg |
Rødbete, norsk, rå | 0,01 mg |
Bladsalat, norsk, rå | 0,03 mg |
Isbergsalat, issalat, norsk, rå | 0,02 mg |
Sellerirot, norsk, rå | 0,04 mg |
Sikorisalat, rå | 0 mg |
Sopp, sjampinjong, norsk, rå | 0 mg |
Spinat, rå | 0,17 mg |
Spinat, fryst, rå | 0,1 mg |
Spisskål, rå | 0,06 mg |
Stilkselleri, stangselleri, norsk, rå | 0,04 mg |
Tomat, norsk, rå | 0,01 mg |
Squash, Zucchini, rå | 0,02 mg |
Knutekål, rå | 0,02 mg |
Paprika, gul, rå | 0,02 mg |
Mangold, sølvbete, rå | 0,09 mg |
Rødkål, rå | 0 mg |
Rapidsalat, norsk, rå | 0,04 mg |
Ruccolasalat, rå | 0,09 mg |
Ingefærrot, rå | 0,03 mg |
Jordskokk, rå | 0,06 mg |
Skorsonnerot, svartrot, rå | 0,05 mg |
Basilikum, rå | 0,19 mg |
Fennikel, rå | 0,03 mg |
Vårløk, rå | 0,15 mg |
Alfalfaspirer, rå | 0,06 mg |
Chili, rød, rå | 0,15 mg |
Sopp, kantarell, rå | 0,4 mg |
Pepperrot, rå | 0,03 mg |
Brennesle, rå | 0,15 mg |
Dill, rå | 0,43 mg |
Koriander, blader, rå | 0,12 mg |
Kassava, rå | 0,05 mg |
Radicchio rosso, salat, rå | 0,15 mg |
Sjalottløk, rå | 0,06 mg |
Jalapeño, rå | 0,07 mg |
Sopp, østers, rå | 0,2 mg |
Sopp, shiitake, rå | 0,15 mg |
Feltsalat | 0,13 mg |
Romanosalat | 0,06 mg |
Brokkoli, med stilk, fryst | 0,06 mg |
Gulrot, knaskegulrot, norsk, rå | 0,02 mg |
Gulrot, terninger, fryst | 0,04 mg |
Gulrot, babygulrot, fryst | 0,04 mg |
Mais, fryst | 0,03 mg |
Blomkål, norsk, fryst | 0,04 mg |
Brokkoli, med stilk, importert, rå | 0,12 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet