Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Skyr, syrnet melkeprodukt, naturell0,1 mg
Skyr, syrnet melkeprodukt, type bringebærmett0,1 mg
Fløte, rømme, fløteerstatning0 mg
Kremfløte, 38 % fett0,14 mg
Kesam, 1 % fett0,28 mg
Seterrømme, 35 % fett0,14 mg
Lettrømme, 20 % fett0,14 mg
Rømmekolle, ekstra lett, 10 % fett0,12 mg
Crème Fraîche, 35 % fett0,14 mg
Kaffefløte, 10 % fett0,06 mg
Matfløte, 20 % fett0,1 mg
Fløteerstatning, Coffeemate pulver1 mg
Rømmedressing med urter0,13 mg
Krem, pisket, på boks0,14 mg
Kesam, 8 % fett0,3 mg
Kvarg, 7 % fett, bringebær, type Snjo0,13 mg
Ost0 mg
Ost, ekstra fet0 mg
Cheddar, ost0,31 mg
Gräddost0,21 mg
Norzola, ost0,25 mg
Ridderost0,29 mg
Crème Chérie, mykost0,2 mg
Brie, ost0,19 mg
Royal Blue, ost0,23 mg
Geitost, hvit, type Balsfjord0,26 mg
Selbu blå, ost0,27 mg
Ost, helfet0 mg
Camembert, ost0,21 mg
Edamer, ost0,3 mg
Jarlsberg, ost0,38 mg
Normanna, ost0,32 mg
Hvitost, type Norvegia0,31 mg
Nøkkelost0,3 mg
Port Salut, ost0,33 mg
Sveitserost0,27 mg
Geitost, brunost1,6 mg
Fløtemysost, brunost0,92 mg
Gudbrandsdalsost, brunost1,16 mg
Mozzarella, ost0,33 mg
Norbo, ost0,31 mg
Snøfrisk, smørbar geitost, naturell0,17 mg
St. Paulin, ost0,17 mg
Kremost, naturell0,16 mg
Taffelost, bacon0,2 mg
Hvitost, uspesifisert type0,29 mg
Brunost, uspesifisert type1,18 mg
Feta, ost med geitmelk0,21 mg
Ystet vegetabilsk fett, ostesubstitutt0,34 mg
Burgerost0,2 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet