E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Skyr, syrnet melkeprodukt, naturell | 0,1 mg |
Skyr, syrnet melkeprodukt, type bringebærmett | 0,1 mg |
Fløte, rømme, fløteerstatning | 0 mg |
Kremfløte, 38 % fett | 0,14 mg |
Kesam, 1 % fett | 0,28 mg |
Seterrømme, 35 % fett | 0,14 mg |
Lettrømme, 20 % fett | 0,14 mg |
Rømmekolle, ekstra lett, 10 % fett | 0,12 mg |
Crème Fraîche, 35 % fett | 0,14 mg |
Kaffefløte, 10 % fett | 0,06 mg |
Matfløte, 20 % fett | 0,1 mg |
Fløteerstatning, Coffeemate pulver | 1 mg |
Rømmedressing med urter | 0,13 mg |
Krem, pisket, på boks | 0,14 mg |
Kesam, 8 % fett | 0,3 mg |
Kvarg, 7 % fett, bringebær, type Snjo | 0,13 mg |
Ost | 0 mg |
Ost, ekstra fet | 0 mg |
Cheddar, ost | 0,31 mg |
Gräddost | 0,21 mg |
Norzola, ost | 0,25 mg |
Ridderost | 0,29 mg |
Crème Chérie, mykost | 0,2 mg |
Brie, ost | 0,19 mg |
Royal Blue, ost | 0,23 mg |
Geitost, hvit, type Balsfjord | 0,26 mg |
Selbu blå, ost | 0,27 mg |
Ost, helfet | 0 mg |
Camembert, ost | 0,21 mg |
Edamer, ost | 0,3 mg |
Jarlsberg, ost | 0,38 mg |
Normanna, ost | 0,32 mg |
Hvitost, type Norvegia | 0,31 mg |
Nøkkelost | 0,3 mg |
Port Salut, ost | 0,33 mg |
Sveitserost | 0,27 mg |
Geitost, brunost | 1,6 mg |
Fløtemysost, brunost | 0,92 mg |
Gudbrandsdalsost, brunost | 1,16 mg |
Mozzarella, ost | 0,33 mg |
Norbo, ost | 0,31 mg |
Snøfrisk, smørbar geitost, naturell | 0,17 mg |
St. Paulin, ost | 0,17 mg |
Kremost, naturell | 0,16 mg |
Taffelost, bacon | 0,2 mg |
Hvitost, uspesifisert type | 0,29 mg |
Brunost, uspesifisert type | 1,18 mg |
Feta, ost med geitmelk | 0,21 mg |
Ystet vegetabilsk fett, ostesubstitutt | 0,34 mg |
Burgerost | 0,2 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet