
E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
| Matvare | Verdi |
|---|---|
| Skyr, syrnet melkeprodukt, naturell | 0,1 mg |
| Skyr, syrnet melkeprodukt, type bringebærmett | 0,1 mg |
| Fløte, rømme, fløteerstatning | 0 mg |
| Kremfløte, 38 % fett | 0,14 mg |
| Kesam, 1 % fett | 0,28 mg |
| Seterrømme, 35 % fett | 0,14 mg |
| Lettrømme, 20 % fett | 0,14 mg |
| Rømmekolle, ekstra lett, 10 % fett | 0,12 mg |
| Crème Fraîche, 35 % fett | 0,14 mg |
| Kaffefløte, 10 % fett | 0,06 mg |
| Matfløte, 20 % fett | 0,1 mg |
| Fløteerstatning, Coffeemate pulver | 1 mg |
| Rømmedressing med urter | 0,13 mg |
| Krem, pisket, på boks | 0,14 mg |
| Kesam, 8 % fett | 0,3 mg |
| Kvarg, 7 % fett, bringebær, type Snjo | 0,13 mg |
| Ost | 0 mg |
| Ost, ekstra fet | 0 mg |
| Cheddar, ost | 0,31 mg |
| Gräddost | 0,21 mg |
| Norzola, ost | 0,25 mg |
| Ridderost | 0,29 mg |
| Crème Chérie, mykost | 0,2 mg |
| Brie, ost | 0,19 mg |
| Royal Blue, ost | 0,23 mg |
| Geitost, hvit, type Balsfjord | 0,26 mg |
| Selbu blå, ost | 0,27 mg |
| Ost, helfet | 0 mg |
| Camembert, ost | 0,21 mg |
| Edamer, ost | 0,3 mg |
| Jarlsberg, ost | 0,38 mg |
| Normanna, ost | 0,32 mg |
| Hvitost, type Norvegia | 0,31 mg |
| Nøkkelost | 0,3 mg |
| Port Salut, ost | 0,33 mg |
| Sveitserost | 0,27 mg |
| Geitost, brunost | 1,6 mg |
| Fløtemysost, brunost | 0,92 mg |
| Gudbrandsdalsost, brunost | 1,16 mg |
| Mozzarella, ost | 0,33 mg |
| Norbo, ost | 0,31 mg |
| Snøfrisk, smørbar geitost, naturell | 0,17 mg |
| St. Paulin, ost | 0,17 mg |
| Kremost, naturell | 0,16 mg |
| Taffelost, bacon | 0,2 mg |
| Hvitost, uspesifisert type | 0,29 mg |
| Brunost, uspesifisert type | 1,18 mg |
| Feta, ost med geitmelk | 0,21 mg |
| Ystet vegetabilsk fett, ostesubstitutt | 0,34 mg |
| Burgerost | 0,2 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet