E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Pistasjnøtter, saltet | 0,23 mg |
Pinjekjerner | 0,23 mg |
Quinoa, tørr | 0,32 mg |
Quinoa, kokt | 0,11 mg |
Macadamianøtter | 0,16 mg |
Cashewnøtter, saltet | 0,2 mg |
Poteter, grønnsaker, frukt og bær | 0 mg |
Poteter | 0 mg |
Potet, tidligpotet, rå | 0,03 mg |
Potet, høstpotet, rå | 0,02 mg |
Potet, lagringspotet, rå | 0,02 mg |
Potet, hermetisk, avrent | 0,03 mg |
Pommes frites, fryst | 0,05 mg |
Potetmos, av pulver, med melk | 0,05 mg |
Potet, lagringspotet, kokt uten skall, saltet vann | 0,02 mg |
Potet, lagringspotet, kokt med skall | 0,03 mg |
Søtpotet, kokt u/salt, med skall | 0,11 mg |
Søtpotet, rå | 0,06 mg |
Pommes frites, gatekjøkken | 0,05 mg |
Potet, tidligpotet, med skall, rå, Kypros | 0,03 mg |
Potetsalat, med ekte majones | 0,02 mg |
Potetsalat, med lettmajones (40 % fett) | 0,02 mg |
Potetsalat, med lettrømme | 0,05 mg |
Potetsalat, med seterrømme | 0,05 mg |
Grønnsaker | 0 mg |
Grønnsaker, rå og fryst | 0 mg |
Agurk, norsk, rå | 0,02 mg |
Artiskokk, rå | 0,05 mg |
Asparges, rå | 0,14 mg |
Aubergine, rå | 0 mg |
Blomkål, buketter, norsk, rå | 0,04 mg |
Brokkoli, med stilk, norsk, rå | 0,06 mg |
Endivesalat, rå | 0,14 mg |
Gresskar, rå | 0,11 mg |
Gressløk, rå | 0,08 mg |
Grønnkål, rå | 0,13 mg |
Gulrot, norsk, rå | 0,02 mg |
Hodekål, rå | 0,03 mg |
Hvitløk, rå | 0,03 mg |
Kinakål, norsk, rå | 0,01 mg |
Kålrot, kålrabi, norsk, rå | 0,02 mg |
Løk, gul/rød, norsk, rå | 0,02 mg |
Mais, norsk, rå | 0,03 mg |
Neper, norsk, rå | 0,01 mg |
Paprika, grønn, rå | 0,01 mg |
Paprika, rød, rå | 0,03 mg |
Pastinakk, rå | 0,06 mg |
Persille, norsk, rå | 0,11 mg |
Persillerot, norsk, rå | 0,04 mg |
Purreløk, norsk, rå | 0,03 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet