E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Napoleonskake | 0,11 mg |
Nøttebunn | 0,24 mg |
Rullekake, med syltetøy | 0,18 mg |
Rullekake, med smørkrem av margarin | 0,21 mg |
Sirupskake | 0,08 mg |
Sjokoladekake, med glasur | 0,09 mg |
Smultringer | 0,1 mg |
Sukkerbrød | 0,29 mg |
Bløtkake, med krem, syltetøy | 0,18 mg |
Sukkerbrød, med eggekrem, bær, gele | 0,1 mg |
Terte, uten fyll | 0,02 mg |
Eplepai | 0,02 mg |
Vannbakkels, uten fyll | 0,28 mg |
Bløtkake, med krem, syltetøy, marsipanlokk | 0,2 mg |
Sjokoladekake, uten glasur | 0,12 mg |
Mazarin, kjøpt | 0,18 mg |
Ostekake, med kjeksbunn | 0,1 mg |
Nøttekake, myk | 0,22 mg |
Gulrotkake | 0,14 mg |
Muffins, med sjokoladebiter, kjøpt | 0,1 mg |
Brownies, med sjokoladeglasur, kjøpt | 0,09 mg |
Donuts, med sjokoladeglasur, kjøpt | 0,11 mg |
Formkake, med glasur, kjøpt | 0,1 mg |
Formkake, uten glasur, kjøpt | 0,1 mg |
Gulrotkake, med ostekrem, kjøpt | 0,18 mg |
Muffins, med blåbær, kjøpt | 0,12 mg |
Rullekake, med smørkrem, kjøpt | 0,16 mg |
Sjokoladekake, med glasur, kjøpt | 0,08 mg |
Oreokake, av pulver, fløte og smør | 0,07 mg |
Cupcakes med glasur, av pulver, smør | 0,07 mg |
Sjokoladekake, allergiprodukt, type Hildes sjokoladekake | 0,02 mg |
Gulrotkake, allergiprodukt, type Hildes gulrotkake | 0,02 mg |
Glutenfri kakebunn, av pulver, type Toro | 0,28 mg |
Nøtter, mandler og frø | 0 mg |
Linfrø, knuste | 0,16 mg |
Sesamfrø, med skall | 0,25 mg |
Solsikkefrø | 0,36 mg |
Sesamfrø, uten skall | 0,09 mg |
Squashfrø, gresskarfrø | 0,15 mg |
Kastanjer, ristede | 0,18 mg |
Mandler | 1,01 mg |
Hasselnøtter | 0,11 mg |
Mandler, skåldet | 0,41 mg |
Peanøtter | 0,14 mg |
Peanøtter, saltet | 0,08 mg |
Peanøttsmør | 0,09 mg |
Valnøtter | 0,15 mg |
Cashewnøtter, uten salt | 0,06 mg |
Paranøtter | 0,04 mg |
Pekannøtter | 0,13 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet