E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Kjeks, søt, havre og sjokolade | 0,11 mg |
Kjeks, søt, barnekjeks med sjokolade | 0,13 mg |
Kjeks, søt, barnekjeks | 0,02 mg |
Kjeks, søt, sjokoladebiter, nøtter, Cookies, små | 0,09 mg |
Kavring, søt, sukkerkavring | 0,18 mg |
Kjeks, søt, grov, type Digestive | 0,03 mg |
Pepperkaker | 0,18 mg |
Kjeks, søt, havre, type Bixit | 0,12 mg |
Kjeks, søt, fylt med syltetøy el. frukt | 0,07 mg |
Kjeks, søt, havre, type SIBAS | 0,04 mg |
Kjeks, søt, havreflarn | 0,07 mg |
Kjeks, søt, sjokoladebiter, Cookies, store | 0,1 mg |
Søt gjærbakst, lefser, vafler o.l. | 0 mg |
Kakelefse, tykklefse, uten fyll | 0,04 mg |
Kakelefse, tykklefse, påsmurt, kjøpt | 0,04 mg |
Vafler, med egg, helmelk | 0,22 mg |
Vafler, med fløte/rømme, uten egg | 0,08 mg |
Hvetebolle, med helmelk | 0,14 mg |
Hvetekake | 0,13 mg |
Julekake | 0,1 mg |
Hvetekringle, gjærdeig, med tørket frukt | 0,12 mg |
Skolebrød, med melisglasur, eggekrem, kokos, kjøpt | 0,18 mg |
Vørterkake | 0,14 mg |
Wienerbrød, med eggekrem | 0,2 mg |
Skillingsbolle, kanelsnurr | 0,11 mg |
Berlinerbolle, kjøpt | 0,13 mg |
Hvetebolle, med lettmelk | 0,14 mg |
Hveteboller, med rosiner, kjøpt | 0,08 mg |
Hveteboller, uten rosiner, kjøpt | 0,07 mg |
Vafler, med egg, lettmelk | 0,24 mg |
Glutenfrie boller, med lettmelk | 0,15 mg |
Vafler, med egg, skummet melk | 0,13 mg |
Hvetebolle, med skummet melk | 0,14 mg |
Wienerkringle, med mandelfyll | 0,12 mg |
Vafler, med egg, lettmelk, uten fett | 0,13 mg |
Croissant, uten fyll, kjøpt | 0,19 mg |
Kakelefse, Vestlandslefsa, ferdig smurt, kjøpt | 0,04 mg |
Skillingsbolle, kanelsnurr med sukkerstrø, kjøpt | 0,06 mg |
Skillingsbolle, med vaniljekrem, melisglasur, kjøpt | 0,21 mg |
Wienerbrød, med syltetøy, kjøpt | 0,08 mg |
Vafler, av pulver, type Toro | 0,07 mg |
Glutenfrie vafler, av pulver, type Toro | 0,1 mg |
Andre kaker o.l. | 0 mg |
Delfiakake | 0,07 mg |
Formkake, med mindre fett | 0,07 mg |
Formkake, med epler | 0,1 mg |
Formkake, marmor | 0,15 mg |
Formkake, fet, dansk sandkake | 0,14 mg |
Fyrstekake, med epler | 0,06 mg |
Fyrstekake, med mandler | 0,21 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet