Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Kjeks, søt, havre og sjokolade0,11 mg
Kjeks, søt, barnekjeks med sjokolade0,13 mg
Kjeks, søt, barnekjeks0,02 mg
Kjeks, søt, sjokoladebiter, nøtter, Cookies, små0,09 mg
Kavring, søt, sukkerkavring0,18 mg
Kjeks, søt, grov, type Digestive0,03 mg
Pepperkaker0,18 mg
Kjeks, søt, havre, type Bixit0,12 mg
Kjeks, søt, fylt med syltetøy el. frukt0,07 mg
Kjeks, søt, havre, type SIBAS0,04 mg
Kjeks, søt, havreflarn0,07 mg
Kjeks, søt, sjokoladebiter, Cookies, store0,1 mg
Søt gjærbakst, lefser, vafler o.l.0 mg
Kakelefse, tykklefse, uten fyll0,04 mg
Kakelefse, tykklefse, påsmurt, kjøpt0,04 mg
Vafler, med egg, helmelk0,22 mg
Vafler, med fløte/rømme, uten egg0,08 mg
Hvetebolle, med helmelk0,14 mg
Hvetekake0,13 mg
Julekake0,1 mg
Hvetekringle, gjærdeig, med tørket frukt0,12 mg
Skolebrød, med melisglasur, eggekrem, kokos, kjøpt0,18 mg
Vørterkake0,14 mg
Wienerbrød, med eggekrem0,2 mg
Skillingsbolle, kanelsnurr0,11 mg
Berlinerbolle, kjøpt0,13 mg
Hvetebolle, med lettmelk0,14 mg
Hveteboller, med rosiner, kjøpt0,08 mg
Hveteboller, uten rosiner, kjøpt0,07 mg
Vafler, med egg, lettmelk0,24 mg
Glutenfrie boller, med lettmelk0,15 mg
Vafler, med egg, skummet melk0,13 mg
Hvetebolle, med skummet melk0,14 mg
Wienerkringle, med mandelfyll0,12 mg
Vafler, med egg, lettmelk, uten fett0,13 mg
Croissant, uten fyll, kjøpt0,19 mg
Kakelefse, Vestlandslefsa, ferdig smurt, kjøpt0,04 mg
Skillingsbolle, kanelsnurr med sukkerstrø, kjøpt0,06 mg
Skillingsbolle, med vaniljekrem, melisglasur, kjøpt0,21 mg
Wienerbrød, med syltetøy, kjøpt0,08 mg
Vafler, av pulver, type Toro0,07 mg
Glutenfrie vafler, av pulver, type Toro0,1 mg
Andre kaker o.l.0 mg
Delfiakake0,07 mg
Formkake, med mindre fett0,07 mg
Formkake, med epler0,1 mg
Formkake, marmor0,15 mg
Formkake, fet, dansk sandkake0,14 mg
Fyrstekake, med epler0,06 mg
Fyrstekake, med mandler0,21 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet