Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Karbohydratredusert brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Fiber og frø0,13 mg
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Yoghurtbrød0,1 mg
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Jegerbrød0,09 mg
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Odelsbrød0,09 mg
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Kneippbrød0,08 mg
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Josefinebrød0,07 mg
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Skibrød0,07 mg
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Istidbrød0,07 mg
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Speltbrød0,1 mg
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Løvebrølbrød0,08 mg
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Grovbrød uten hele korn0,11 mg
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Grovt og godt havrebrød0,08 mg
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Havrebrød0,09 mg
Tortilla, wraps, hvetemel, type Santa Maria0,02 mg
Tortilla, burrito, hvetemel, type Old El Paso0,02 mg
Knekkebrød, smørbrødkjeks o.l.0 mg
Flatbrød, kjøpt0,12 mg
Knekkebrød, lyst0,1 mg
Knekkebrød, rug, type Husman0,1 mg
Klibrød, med hvetekli0,14 mg
Skonrokk, grov0,18 mg
Smørbrødkjeks, fet, type Cream cracker0,06 mg
Smørbrødkjeks, mager, usøtet, type Frokost0,04 mg
Smørbrødkjeks, grov, type Kornmo0,12 mg
Knekkebrød, med havre0,1 mg
Knekkebrød, ekstra fiber0,2 mg
Flatbrød, med havre, kjøpt0,1 mg
Flatbrød, hjemmebakt type, kjøpt0,15 mg
Knekkebrød, rug, grovt0,3 mg
Smørbrødkjeks, type Kaptein0,03 mg
Smørbrødkjeks, salt, fet, type Ritz, Seltiner0,06 mg
Knekkebrød, rug, tynt, type Rugsprø, Finncrisp1,1 mg
Glutenfritt knekkebrød0,3 mg
Riskaker, lettsaltet0,1 mg
Riskaker, usaltet0,1 mg
Smørbrødkjeks, type Start0,03 mg
Glutenfritt knekkebrød, av pulver, type Toro0,16 mg
Tacotubs, skjell, type Santa Maria0,05 mg
Tacoskjell, type Old El Paso0,03 mg
Småkaker, søt kjeks, kavring0 mg
Kjeks, søt, kremfyll0,08 mg
Kjeks, søt, type Mariekjeks0,02 mg
Kjeks, søt, type Gjende0,03 mg
Kokosmakroner0,14 mg
Kransekake0,41 mg
Serinakaker0,11 mg
Peppernøtter0,04 mg
Kjeks, søt, vaffel, fylt0,04 mg
Marengs0,16 mg
Havremakroner, kjøpt0,18 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet