E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Karbohydratredusert brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Fiber og frø | 0,13 mg |
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Yoghurtbrød | 0,1 mg |
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Jegerbrød | 0,09 mg |
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Odelsbrød | 0,09 mg |
Brød, halvgrovt (25-50 %), kjøpt, type Kneippbrød | 0,08 mg |
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Josefinebrød | 0,07 mg |
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Skibrød | 0,07 mg |
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Istidbrød | 0,07 mg |
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Speltbrød | 0,1 mg |
Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Løvebrølbrød | 0,08 mg |
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Grovbrød uten hele korn | 0,11 mg |
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Grovt og godt havrebrød | 0,08 mg |
Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, type Havrebrød | 0,09 mg |
Tortilla, wraps, hvetemel, type Santa Maria | 0,02 mg |
Tortilla, burrito, hvetemel, type Old El Paso | 0,02 mg |
Knekkebrød, smørbrødkjeks o.l. | 0 mg |
Flatbrød, kjøpt | 0,12 mg |
Knekkebrød, lyst | 0,1 mg |
Knekkebrød, rug, type Husman | 0,1 mg |
Klibrød, med hvetekli | 0,14 mg |
Skonrokk, grov | 0,18 mg |
Smørbrødkjeks, fet, type Cream cracker | 0,06 mg |
Smørbrødkjeks, mager, usøtet, type Frokost | 0,04 mg |
Smørbrødkjeks, grov, type Kornmo | 0,12 mg |
Knekkebrød, med havre | 0,1 mg |
Knekkebrød, ekstra fiber | 0,2 mg |
Flatbrød, med havre, kjøpt | 0,1 mg |
Flatbrød, hjemmebakt type, kjøpt | 0,15 mg |
Knekkebrød, rug, grovt | 0,3 mg |
Smørbrødkjeks, type Kaptein | 0,03 mg |
Smørbrødkjeks, salt, fet, type Ritz, Seltiner | 0,06 mg |
Knekkebrød, rug, tynt, type Rugsprø, Finncrisp | 1,1 mg |
Glutenfritt knekkebrød | 0,3 mg |
Riskaker, lettsaltet | 0,1 mg |
Riskaker, usaltet | 0,1 mg |
Smørbrødkjeks, type Start | 0,03 mg |
Glutenfritt knekkebrød, av pulver, type Toro | 0,16 mg |
Tacotubs, skjell, type Santa Maria | 0,05 mg |
Tacoskjell, type Old El Paso | 0,03 mg |
Småkaker, søt kjeks, kavring | 0 mg |
Kjeks, søt, kremfyll | 0,08 mg |
Kjeks, søt, type Mariekjeks | 0,02 mg |
Kjeks, søt, type Gjende | 0,03 mg |
Kokosmakroner | 0,14 mg |
Kransekake | 0,41 mg |
Serinakaker | 0,11 mg |
Peppernøtter | 0,04 mg |
Kjeks, søt, vaffel, fylt | 0,04 mg |
Marengs | 0,16 mg |
Havremakroner, kjøpt | 0,18 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet