E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Fiskegrateng, med egg, fryst, kjøpt | 0,15 mg |
Fiskesuppe, med mager fisk, fryst | 0,1 mg |
Fiskesuppe, med laks, fryst | 0,12 mg |
Reker, innbakt, forfritert, fryst | 0,05 mg |
Akkar, innbakt, forfritert, fryst | 0,22 mg |
Fiskegrateng, uten egg, fryst, kjøpt | 0,12 mg |
Fiskepinner, forfritert, stekt i hard margarin | 0,08 mg |
Reker, innbakt, forfritert, stekt i soyaolje | 0,05 mg |
Fiskegrateng, med egg, ovnstekt | 0,23 mg |
Fiskegrateng, med egg og makaroni, ovnsstekt | 0,22 mg |
Fiskegrateng, med egg, ovnsstekt, kjøpt | 0,13 mg |
Fiskegrateng, uten egg, ovnsstekt, kjøpt | 0,11 mg |
Gryte, sei, løk og paprikasaus | 0,14 mg |
Gryte, torsk med tomat | 0,04 mg |
Kabaret, med fiskepudding og reker | 0,04 mg |
Fiskesuppe, med mager fisk | 0,06 mg |
Fiskesuppe, med mager fisk, jevnet | 0,07 mg |
Sildesalat, med potet | 0,08 mg |
Fiskepinner, forfritert, stekt i myk margarin | 0,08 mg |
Fiskepinner, forfritert, stekt i smør | 0,08 mg |
Fiskepinner, forfritert, stekt i matolje | 0,08 mg |
Fiskepinner, forfritert, stekt i uspesifisert fett | 0,08 mg |
Fiskeburger, panert, med brød, ost, saus, kjøpt | 0,06 mg |
Sashimi, laks | 0,11 mg |
Sashimi, kveite | 0,1 mg |
Sashimi, tunfisk | 0,16 mg |
Sushi, nigiri, laks | 0,04 mg |
Sushi, nigiri, kveite | 0,04 mg |
Sushi, nigiri, tunfisk | 0,06 mg |
Sushi, maki, laks | 0,04 mg |
Sushi, maki, kveite | 0,04 mg |
Sushi, maki, tunfisk | 0,05 mg |
Skalldyr, fiskeinnmat | 0 mg |
Lever, torsk, rå | 0,3 mg |
Rogn, torsk, rå | 0,55 mg |
Blåskjell, rå | 0,27 mg |
Hummer, kokt | 0,06 mg |
Krabbe, kokt | 0,4 mg |
Reker, kokt | 0,07 mg |
Østers, rå | 0,2 mg |
Blåskjell, avrent, hermetisk | 0,24 mg |
Krabbe, naturell, hermetisk | 0,4 mg |
Reker, i lake, avrent | 0 mg |
Kamskjell, rå | 0,09 mg |
Kreps, kokt | 0,06 mg |
Snegler, hermetisk | 0,38 mg |
Akkar, tiarmet blekksprut, rå | 0,12 mg |
Kamskjell, kokt | 0,09 mg |
Krabbepinner, Crabsticks, fryst | 0,13 mg |
Akkar, tiarmet blekksprut, kokt | 0,2 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet