Estoffer


Riboflavin E101

E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.


Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.

Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).

Kilde: Wikipedia

Matvarer som inneholder riboflavin

Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.

MatvareVerdi
Fiskegrateng, med egg, fryst, kjøpt0,15 mg
Fiskesuppe, med mager fisk, fryst0,1 mg
Fiskesuppe, med laks, fryst0,12 mg
Reker, innbakt, forfritert, fryst0,05 mg
Akkar, innbakt, forfritert, fryst0,22 mg
Fiskegrateng, uten egg, fryst, kjøpt0,12 mg
Fiskepinner, forfritert, stekt i hard margarin0,08 mg
Reker, innbakt, forfritert, stekt i soyaolje0,05 mg
Fiskegrateng, med egg, ovnstekt0,23 mg
Fiskegrateng, med egg og makaroni, ovnsstekt0,22 mg
Fiskegrateng, med egg, ovnsstekt, kjøpt0,13 mg
Fiskegrateng, uten egg, ovnsstekt, kjøpt0,11 mg
Gryte, sei, løk og paprikasaus0,14 mg
Gryte, torsk med tomat0,04 mg
Kabaret, med fiskepudding og reker0,04 mg
Fiskesuppe, med mager fisk0,06 mg
Fiskesuppe, med mager fisk, jevnet0,07 mg
Sildesalat, med potet0,08 mg
Fiskepinner, forfritert, stekt i myk margarin0,08 mg
Fiskepinner, forfritert, stekt i smør0,08 mg
Fiskepinner, forfritert, stekt i matolje0,08 mg
Fiskepinner, forfritert, stekt i uspesifisert fett0,08 mg
Fiskeburger, panert, med brød, ost, saus, kjøpt0,06 mg
Sashimi, laks0,11 mg
Sashimi, kveite0,1 mg
Sashimi, tunfisk0,16 mg
Sushi, nigiri, laks0,04 mg
Sushi, nigiri, kveite0,04 mg
Sushi, nigiri, tunfisk0,06 mg
Sushi, maki, laks0,04 mg
Sushi, maki, kveite0,04 mg
Sushi, maki, tunfisk0,05 mg
Skalldyr, fiskeinnmat0 mg
Lever, torsk, rå0,3 mg
Rogn, torsk, rå0,55 mg
Blåskjell, rå0,27 mg
Hummer, kokt0,06 mg
Krabbe, kokt0,4 mg
Reker, kokt0,07 mg
Østers, rå0,2 mg
Blåskjell, avrent, hermetisk0,24 mg
Krabbe, naturell, hermetisk0,4 mg
Reker, i lake, avrent0 mg
Kamskjell, rå0,09 mg
Kreps, kokt0,06 mg
Snegler, hermetisk0,38 mg
Akkar, tiarmet blekksprut, rå0,12 mg
Kamskjell, kokt0,09 mg
Krabbepinner, Crabsticks, fryst0,13 mg
Akkar, tiarmet blekksprut, kokt0,2 mg


Kilde - Matvareopplysninger:
Matvaretabellen 2014. Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.


Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet