E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Uer, lettsaltet, skiver, kokt | 0,11 mg |
Uer, kokt | 0,11 mg |
Rødspette, panert, forfritert, fylt, ovnsstekt uten fett | 0,06 mg |
Rødspette, panert, forfritert, fylt, stekt i fett | 0,07 mg |
Seibiff, melpanert, med forstekt løk, kjøpt, stekt i fett | 0,24 mg |
Torsk, panert, forfritert, fylt, ovnsstekt uten fett | 0,16 mg |
Torsk, panert, forfritert, fylt, stekt i fett | 0,15 mg |
Torsk, forfritert, fryst, rå | 0,15 mg |
Torsk, panert, forfritert, stekt i fett | 0,16 mg |
Torsk, panert, forfritert, ovnsstekt uten fett | 0,17 mg |
Lutefisk, kokt | 0,01 mg |
Sei, filet, melpanert, stekt i uspesifisert fett | 0,23 mg |
Fiskeprodukter og fiskepålegg | 0 mg |
Fiskekaker, kjøpt | 0,14 mg |
Fiskekarbonader, mager fisk | 0,13 mg |
Fiskepudding | 0,1 mg |
Fiskepinner, forfritert, fryst | 0,08 mg |
Ansjos, hermetisk | 0,16 mg |
Fiskeboller, hermetisk, uten kraft | 0,1 mg |
Gaffelbiter, sild, hermetisk | 0,17 mg |
Kaviar, av lodderogn | 0,46 mg |
Kaviar, av torskerogn | 0,27 mg |
Makrellfilet, i tomat, 70 % makrell, hermetisk | 0,23 mg |
Rogn, torsk, presset, hermetisk | 0,26 mg |
Rognleverpostei, Svolvær-/Lofotpostei | 0,25 mg |
Tunfisk, i gele, hermetisk | 0,06 mg |
Tunfisk, i olje, avrent, hermetisk | 0,09 mg |
Tunfisk, i vann, avrent, hermetisk | 0,08 mg |
Fiskeboller, kjølevare | 0,1 mg |
Fiskekarbonader, sei | 0,16 mg |
Fiskepudding med fløte, fløtepudding | 0,1 mg |
Fiskefarse, mager fisk, rå | 0,15 mg |
Fiskekarbonader, makrell | 0,27 mg |
Fiskekarbonader, laks | 0,12 mg |
Fiskekarbonader, sild | 0,22 mg |
Fiskepaté, mager fisk | 0,15 mg |
Fiskepaté, laks | 0,19 mg |
Tunfisk, i olje, ikke avrent, hermetisk | 0,09 mg |
Seilaks, i olje, avrent | 0,17 mg |
Sild, marinert, i majones/rømme | 0,08 mg |
Sild, marinert, sennepssild | 0,1 mg |
Sild, kryddersild, innlagt, avrent | 0,09 mg |
Sild, sursild, innlagt, avrent | 0,1 mg |
Kaviarmix | 0,17 mg |
Brisling, i tomat, hermetisk | 0,33 mg |
Brisling, i olje, avrent, hermetisk | 0,29 mg |
Makrellfilet, i tomat, 60 % makrell, hermetisk | 0,21 mg |
Makrellfilet, i tomat, 50 % makrell, i beger | 0,18 mg |
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, type Stabbur-Laks | 0,09 mg |
Retter med fisk, skalldyr o.l. | 0 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2024
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet