E-stoffet Riboflavin har e-nummer E101 og tilhører kategorien fargestoffer.
Riboflavin, også kalt vitamin B2, Lactoflavin eller vitamin G, er et vannløselig vitamin med en nøkkelrolle i å opprettholde helse hos mennesker og dyr. Navnet kommer fra det latinske ordet flavus som betyr gul og ribose som er et monosakkarid. Riboflavin inngår i hovedsak som en sentral komponent i kofaktorene FAD (flavin adenin dinukleotid) og FMN (flavin mononukleotid) og er derfor nødvendig for alle flavoproteiner. Disse faktorer katalyserer ulike red-oks reaksjoner, og riboflavin er derfor nødvendig for en rekke cellulære prosesser. Som de andre B-vitaminene spiller den en sentral rolle i energi-metabolisme, og for metabolismen av fett, ketonlegemer, karbohydrater og proteiner.
Riboflavin er best kjent visuelt som det vitaminet som gir den oransje fargen til B-vitamin preparater, den gule fargen vitamintilskuddløsninger, og det uvanlige fluoriserende gule fargen på urinen til personer som supplement med høydose B-kompleks preparater (ingen andre vitaminer gir farget urin).
Kilde: Wikipedia
Matvarene som er listet opp nedenfor inneholder riboflavin. Verdien oppgitt er pr. 100 gram.
NB: Matvaren kan inneholde riboflavin uten at dette er hverken kunstig fremstilt eller tilsatt.
Matvare | Verdi |
---|---|
Lange, rå | 0,08 mg |
Lyr, rå | 0,1 mg |
Sei, rå | 0,2 mg |
Sik, rå | 0,07 mg |
Steinbit, rå | 0,08 mg |
Torsk, vill, rå | 0,05 mg |
Torsk, i skiver, rå | 0,11 mg |
Torsk, lettsaltet i skiver, rå | 0,11 mg |
Tunfisk, makrellstørje, rå | 0,16 mg |
Uer, rå | 0,11 mg |
Uer, lettsaltet, rå | 0,11 mg |
Åbor, abbor, rå | 0,07 mg |
Hyse, kolje, rå | 0,11 mg |
Piggvar, rå | 0,11 mg |
Lomre, rå | 0,08 mg |
Blålange, rå | 0,12 mg |
Håbrann, rå | 0,1 mg |
Sjøtunge, rå | 0,1 mg |
Skate, rå | 0,2 mg |
Breiflabb, rå | 0,06 mg |
Torsk, oppdrett, rå | 0,09 mg |
Torsk, uspesifisert, rå | 0,05 mg |
Mager fisk, tilberedt | 0 mg |
Lutefisk, tørr vare, rå | 0,05 mg |
Tørrfisk | 0,24 mg |
Rødspette, filet, kavringpanert, rå | 0,14 mg |
Sei, filet, kavringpanert, rå | 0,22 mg |
Torsk, filet, kavringpanert, rå | 0,16 mg |
Seibiff, melpanert, med forstekt løk, fryst, kjøpt | 0,21 mg |
Rødspette, fylt, forfritert, fryst | 0,07 mg |
Torsk, forfritert, fylt, fryst | 0,15 mg |
Hyse, kolje, kokt | 0,11 mg |
Hyse, kolje, røkt, skiver, kokt | 0,12 mg |
Rødspette, filet, kokt | 0,1 mg |
Rødspette, filet, melpanert, stekt i fett | 0,12 mg |
Rødspette, filet, kavringpanert, stekt i fett | 0,13 mg |
Sei, kokt | 0,2 mg |
Sei, filet, melpanert, stekt i smør | 0,19 mg |
Sei, filet, melpanert, stekt i hard margarin | 0,19 mg |
Sei, filet, melpanert, stekt i myk margarin | 0,19 mg |
Sei, filet, melpanert, stekt i soyaolje | 0,19 mg |
Sei, filet, kavringpanert, stekt i fett | 0,16 mg |
Steinbit, kokt | 0,08 mg |
Steinbit, filet, melpanert, stekt i fett | 0,09 mg |
Torsk, skiver, kokt | 0,11 mg |
Torsk, filet, melpanert, stekt i fett | 0,06 mg |
Breiflabb, filet, kokt | 0,06 mg |
Torsk, filet, kavringpanert, stekt i fett | 0,16 mg |
Torsk, lettsaltet, kokt | 0,11 mg |
Klippfisk, saltet og tørket | 0,23 mg |
På denne siden vil det komme mer informasjon om stoffet riboflavin (E101), samt linker til relevante artikler og forskning.
Comito AS © 2014 - 2025
Estoffer.no gir deg oversikten over alle e-stoffer med linker til mer informasjon.
All informasjon om estoffer på siden og i eksterne lenker benyttes under eget ansvar.
Besøk også GoldSilver.no for oppdaterte gullpriser og sølvpriser
Webdesign levert av Mediamakeriet